Om filmklubben

Vår 2018

Formålet i Hammerfest Filmklubb er å skjerpe sansen for mediumet film i alle mogelege formar og format. Filmklubben er med på å auke breidda av kulturlivet i Hammerfest og skal bidrage til eit rikare fritidstilbod. Det arrangerast mange ekstra aktivitetar ut over rein filmframsyning som gjer klubben til ein sosial møtestad.

Hammerfest Filmklubb vart gjenopna i 2007. Etter tre sesongar som filmcafé på gjenreisningsmuseet blei filmklubben flytta til Arktisk Kultursenter frå og med vårsesongen 2009. I våren 2014 vart det tid for ein ny visningsarena og eit nytt konsept: Hammerfest Filmklubb hadde inngått samarbeid med utestaden NIRI. Etter ombygginga i årskifte 2017/18 har filmklubben flytta vidare til ølbaren JERNTEPPET og gjennomfører sine arrangement i sidelokalet BAKTEPPE.

Hammerfest filmklubb er medlem i Norsk Filmklubbforbundet NFK.

Tekniskt utstyr
– HD-projektor
– lerret/bilete 3,5m x 2m
– profesjonelt ljodanlegg